Witam,
Jestem adminem na jednym z forów hostowanych na darmowefora.pl. Ostatnio klikn±wszy w "Obs³udze technicznej" polecenie "Napraw b³êdy" (robiê tak cyklicznie, dla kontroli) wy¶wietli³y mi siê komunikaty, ¿e nieistniej±cy u¿ytkownicy o #takim-i-takim (trzech ich jest) oznaczyli jako nieprzeczytane jeden lub wiêcej w±tków. Szybkie badanie listy userów - zniknê³o czterech u¿ytkowników.
Tak, zablokowa³em userom mo¿liwo¶æ samowolnego usuwania siê, wiêc ani oni sami, ani ¿aden moderator, ani tym bardziej ja ich nie usunêli¶my.
Nie, to nie pierwszy raz, kiedy to siê dzieje. £±cznie, od zesz³ej zimy, w ró¿nych odstêpach czasu poznika³o mi w sumie 6 userów.
Ale dopiero teraz po³±czy³em ró¿ne fakty. Wnioski s± nastêpuj±ce.
Istnieje wspólny mianownik dla tych tajemniczych zdarzeñ: byli to userzy zarejestrowani i zatwierdzeni, ale posiadaj±cy 0 postów. Mimo to byli to "nasi" ludzie, którzy nie mieli czasu pisaæ, ale byli w naszej za³odze. Utrata tych userów boli. Przywracanie ich kont metod± ponownej rejestracji i ca³y wynik³y przy tym techniczny bajzel - boli jeszcze bardziej.
Moje pytanie: szanowni admini, dlaczego tak siê dzieje? Czy jest to jaka¶ forma "odci±¿ania serwerów" z nieaktywnych userów? Dlaczego nikt nie uprzedza adminów forów? Dlaczego robi siê to cichaczem? Czy mo¿e jest to jaki¶ inny b³±d?
Bardzo proszê o zajêcie siê t± spraw±.