Forum "Olimp" nale¿y w do najstarszych for w Darmowych Forach. Jest najwiêkszym i najprê¿niejszym forum w dziale "ogólnotematyczne".
Kiedy zak³adali¶my to forum nasz± przes³ank± by³o stworzyæ miejsce, gdzie w kulturalny sposób mo¿na podyskutowaæ, wymieniæ pogl±dy, poczytaæ nowe dowcipy i pobawiæ siê w dziale gier. Wiêkszo¶æ uczestników naszego forum wywodzi siê z "tlenowego czatowiska". Wiêkszo¶æ z nas mia³a dosyæ obra¿ana, oczerniania i rozsiewania plotek na czatach.
Dlatego postanowili¶my stworzyæ oazê zgody i fajnej zabawy. Jak widaæ z dwu i pó³rocznej historii forum "Olimp" uda³o nam siê to. Nie wszystkim siê to podoba. Od pocz±tku próbowano rozbiæ to miejsce, gdzie Netykieta pisana jest przez du¿e N. U¿ytkownicy, którzy próbuj± "od ¶rodka" rozbiæ to miejsce zgody durnymi prowokacjami, oszczerstwami czy te¿ k³amliwymi pomówieniami, s± wypraszani z naszego forum. Dwoje z nich za³o¿y³o tzw. Antyforum, gdzie próbowano oszczerstwami o¶mieszyæ i doprowadziæ do rozbicia "Olimpu". Za³o¿yciele tego forum chyba szybko zrozumieli, ¿e nie ma zapotrzebowania na ich "twórczo¶æ", któr± wiêkszo¶æ nazywa³a warczeniem i szczekaniem. Od miesiêcy nikt tam nie wchodzi³. Wiêkszo¶æ z nas uwa¿a, ¿e nie s± nam potrzebne sprzeczki, obra¿anie i wulgarno¶æ. Dlatego ka¿dego, kto nie przestrzega regulaminu i netykiety wypraszamy. Wyj±tek robili¶my dosyæ czêsto dla jednego osobnika. Ka¿dy z nas wiedzia³, ¿e facet jest psychicznie chory i nieco przez palce patrzeli¶my na jego zaczepki. Kilka razy "wypraszali¶my". Za ka¿dym razem przysiêga³ poprawê, dawali¶my szansê. Doszli¶my jednak do wniosku, ¿e poprawy nigdy nie bêdzie. Facet potrzebuje leczenia a nie dyskusji.
Kiedy po raz kolejny zosta³ wyproszony z naszego forum zacz±³ "tworzyæ" na opuszczonym i zapomnianym "Antyforum". Poniewa¿ z braku czasu niezmiernie rzadko chodzê na inne fora nie mia³em pojêcia jakie idiotyzmy wypisuje nasz stary znajomy na innych forach. Niedawno jedna z naszych czytelniczek zwróci³a mi uwagê na to, ¿e na "Antyforum" kto¶ w wulgarny i chamski sposób obra¿a, oczernia i pomawia imiennie uczestników "Olimpu". Nie czyta³em wszystkiego, bo nie jest to moja ulubiona "literatura". Jednak to co przeczyta³em utwierdzi³o mnie w przekonaniu, ¿e facetowi siê bardzo pogorszy³o. Nie trzeba byæ psychiatr±, aby zauwa¿yæ, ¿e go¶ciu ma zaburzenia "równowagi" i brak kontaktu z rzeczywisto¶ci±. Mam lito¶æ i wspó³czucie do ludzi chorych, ale czy mo¿na chorob± psychiczn± usprawiedliwiaæ chamstwo i wulgarno¶æ?
Czy mo¿na tolerowaæ jawne ³amanie zasad netykiety, regulaminów i praw obowi±zuj±cych w Polsce?
Jak d³ugo administracja Darmowych for bêdzie tolerowaæ ³amanie prawa i obowi±zuj±cego regulaminu? Jak d³ugo Antyforum bêdzie miejscem azylu dla chamstwa, wulgarno¶ci i pod³ego oczerniania? Oczekujê od administracji Darmowych For podjêcia odpowiednich kroków, aby przestrzegano tutaj regulaminu, netykiety i prawa.
Pozdrawiam i powodzenia ¿yczê