Autor W±tek: Rejestracja  (Przeczytany 7901 razy)

domin

• Nowy u¿ytkownik
  • *
  • Wiadomo¶ci: 2
    • Email
Ja bym proponowa³ jak±¶ modyfikacjê zwi±zan± z rejestracj± nowych u¿ytkowników, chodzi mi tu konkretnie o potwierdzenie przez administratora aktywacji konta, bez niej nowy ¶wie¿o zarejestrowany u¿ytkownik nie móg³by siê jeszcze logowaæ.

S³u¿yæ to ma temu by niepowo³ane osoby "³adowa³y" siê na nasze fora... jestem adminem forum swojego zak³adu pracy, co jaki¶ czas mam do czynienia z tym ¿e na moim forum pojawiaj± siê u¿ytkownicy "xxx" "MM" czy inne tego typu, nic nie wnosz±ce do forum, s±to osoby spoza mojego zak³adu pracy robi±ce sobie tylko g³upie jaja... nie chcia³bym ¿eby mogli przegl±daæ tak sobie wszystkie tematy.

Da siê co¶ z tym zrobiæ?

nowa

• Nowy u¿ytkownik
  • *
  • Wiadomo¶ci: 19
"Rejestracja
« Odpowied¼ #1 dnia: Czerwiec 28, 2008, 01:56:43 »
    W jednej z opcji panelu administracyjnego, mamy mo¿liwo¶æ ustawienia zatwierdzenia rejestracji nowego u¿ytkownika (konfiguracja), który wtedy jedynie dziêki naszej akceptacji mo¿e siê zalogowaæ. Jednak z autopsji wiem, ¿e to raczej nie chroni przed ¿artownisiami. Spróbuj ograniczyæ wgl±d w w±tki poszczególnym grupom u¿ytkowników, go¶cie w takiej sytuacji nie musz± mieæ otwartego dostêpu do wszystkich dzia³ów, czy kategorii forum.
                                                                    Pozdrawiam serdecznie :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2008, 02:03:25 wys³ana przez nowa »

falco-06

• Nowy u¿ytkownik
  • *
  • Wiadomo¶ci: 3
Odp: Rejestracja
« Odpowied¼ #2 dnia: Lipiec 13, 2008, 22:10:41 »
tu muszę się zgodzić z  domin  bo ma rację .Mam pytanie a raczej prośbę jak zrobić własne forum i potem jak kilka moich przyjaciół się zarejestruje ,zamknąć forum całkowicie .Chcę by tylko Ci co są zarejestrowani mogli wchodzić na moje forum.Ostatnio miałem kłopoty ,zresztą Wam opiszę o co mi chodzi.Miałem własne forum <pewna osoba > się na nie po prostu włamała pokradła nasze zdjęcia  i rozsyła po necie ,mam jej maila oraz IP .Dodam że ta osoba włamywała mi się dwa razy na forum:( Szukałem na necie coś związanego z kodeksem karnym,ale albo nie umie szukać (pisałem tak samo na jedną stronkę ale nie mam odpowiedzi)....Mam pytanie jeśli znacie się na prawie karnym ,powiedzcie mi co tej "osobie" może grozić za to co zrobiła?Nie chcę tego zgłaszać na policję ,wiem że ma małą córkę którą wychowuje sama,ale ta osoba dalej mi nie daje spokoju po prostu mi grozi...Jak mam ją za przeproszeniem "udupić" ,czyli dać jej jasno do zrozumienia że jeśli dalej będzie mnie prześladować to może się to dla niej źle skończyć...... Podpowiedzcie mi jakie są na to paragrafy itp...Proszę wyślijcie mi wiadomość na PW ,bo ja gubię się jeszcze na forum.  Dzięki za pomoc .
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2009, 17:47:34 wys³ana przez falco-06 »
„Muss ich denn sterben...um zu leben...”

falco-06

• Nowy u¿ytkownik
  • *
  • Wiadomo¶ci: 3
Odp: Rejestracja
« Odpowied¼ #3 dnia: Styczeñ 18, 2009, 18:01:54 »
dziêki teraz dosta³em wiadomo¶æ .Jestem bardziej ostro¿ny .Tamto forum  dawno skasowa³em .A ta osoba wystraszy³a siê na dobre po tym jak napisa³em jej tak by w koñcu zrozumia³a <by³a na pewnej stronce  tak samo ja  > poda³em jej wszystkie dane  bo dowiedzia³em siê gdzie mieszka jak siê nazywa oraz screeny jak w³amywa³a siê na forum przez dwa razy<podaj±c jej e-maile>..Znik³a na dobre   z tamtej stronki bo narobi³em jej "obciachu" .Próbowa³em sam zrobiæ by wszystko zablokowaæ ,uda³o mi siê .Jeszcze da³em taki baner na stronê "¿e nikt niepowo³any nie wejdzie" ,zrobi³em ¿e nikt nie móg³ czytaæ i przegl±daæ forum.Potem co¶ spieprzy³em i skasowa³em .Mo¿e kiedy¶ zrobiê sobie nowe forum .Ale ju¿ zrobiê je bez b³êdów.Dziêkujê Wam za pomoc ,wykasowa³em swojego e-maila  .Zostawi³em sobie linkê do waszego forum.Jeszcze raz dziêkujê za pomoc.Pozdrawiam
„Muss ich denn sterben...um zu leben...”