To takie forum na forum.
Dok³adnie tak samo uwa¿am
Ale po kiego forum w foru (czy jak kto woli forum na forum)?
Postaram siê mo¿e zobrazowaæ t± sytuacjê.
Jest forum, jest shoutbox. To jest codzienno¶æ. Jaki¶ rok. Z czata korzystamy przy okazji grania audcji przez jednego z naszych u¿ytkowników. Tak to wygl±da. Wiêc ci, którzy z niego nie korzystaj±, niech robi± to dalej. Jest jednak gro osób, dzieki któremu forum staje sie bardziej, ¿e tak to ujmê "rodzinne". Dziwi± mnie komentarze typu "po co forum w forum". Po 1. Jest to jakie¶ b³edne rozumowanie. Przecie¿ shout, nie ma opcji forum. To juz jest powód, który dyskwalifikuje takie stwierdzenie. Po2. Siedzê na sporej ilo¶ci forach internetowych. Ten skrypt (smf) faktycznie ma bardzo du¿o ciekawych opcji i jest za free. Ma jeden minus, którego nie maj± inne fora. Brak mu shouta. Na pewno nie jest wielkim problemem zainstalowanie go, a dla wielu osób jak widaæ jest on nieoceniony. Jestem przekonany, ¿e dla wielu userów (wiem to z rozmów z forumowiczami) shout jest wa¿niejszy ni¿ same style. Jest ich przecie¿ trochê i natenczas zawsze mo¿na znale¼æ co¶ dla siebie. Ponawiam wiêc pytanie. Kiedy mo¿na bêdzie spodziewaæ sie shouta, bo nie wiem czy rozwijaæ forum czy te¿ poszukaæ nawet p³atnego hostingu, który posiada shouta.
ps. Je¿eli te¿ wasze podejscie polega na tym, i¿ sami negujecie pozycje shouta, to mo¿ecie miec problem z rozwijaniem tego wszytskiego.